Euroline Food – skład testów

 produkty znajdujące się w pakiecie podstawowym EUROLINE-FOOD 108
 produkty znajdujące się w pakiecie rozszerzonym EUROLINE-FOOD 216

Warzywa

 Szpinak
 Szparagi
 Karczoch
 Cukinia
 Rzepa
 Pomidor
 Czerwona kapusta
 Ziemniak
 Cebula
 Oliwki
 Por
 Ogórek
 Seler
 Marchewka
 Brokuły
 Papryka
 Burak
 Bakłażan
 Pędy bambusa
 Brukselka
 Kalafior
 Boćwina
 Kapusta pekińska
 Koper włoski
 Tykwa
 Topinambur
 Jarmuż
 Rzodkiewka
 Kapusta włoska
 Bataty
 Liście winogron
 Kapusta biała
 Szalotka
 Lukrecja
 Groszek cukrowy
 Awokado

Zioła i przyprawy

 Papryczka chili
 Chrzan
 Pieprz (czarny/biały)
 Cynamon
 Czosnek
 Gorczyca
 Gałka muszkatołowa
 Oregano
 Pietruszka
 Mięta
 Bazylia
 Rozmaryn
 Tymianek
 Wanilia
 Anyż
 Liść laurowy
 Rumianek
 Szczypiorek
 Goździk
 Kolendra
 Kumin
 Koperek
 Imbir
 Majeranek
 Szafran
 Szałwia
 Pieprz cayenne
 Curry
 Estragon
 Mięta pieprzowa
 Kapar

 

Grzyby

Mieszanka grzybów 1 (boczniak, pieczarka, grzyby shiitake, pieprznik)
 Mieszanka grzybów 2 (podgrzybek, borowik)

Inne

 Drożdże piwowarskie
 Drożdże piekarskie
 Kawa
 Czarna herbata
 Miód
 Agar-agar
 Aloes
 Zielona herbata
 Proszek do pieczenia
 Olej szafranowy

 

Owoce

 Banan
 Morela
 Jabłko
 Wiśnia
 Cytryna
 Kiwi
 Winogrono (białe/niebieskie)
 Nektarynka
 Pomarańcza
 Ananas
 Truskawka
 Arbuz
 Gruszka
 Śliwka
 Grejpfrut
 Brzoskwinia
 Daktyle
 Jeżyna
 Borówka amerykańska
 Żurawina
 Czerwona porzeczka
 Czarna porzeczka
 Figa
 Agrest
 Melon zielony (kasaba)
 Limonka
 Liczi
 Mango
 Papaja
 Granat
 Malina
 Dzika róża
 Melon kantalupa
 Rodzynki

Ryby i owoce morza

 Rak
 Łosoś
 Tuńczyk
 Małż
 Krewetka
 Sardela
 Miecznik
 Pstrąg
 Sola
 Dorsz
 Karp
 Kalmar
 Węgorz
 Dorada
 Plamiak
 Szczupak
 Turbot
 Śledź
 Homar
 Makrela
 Ośmiornica
 Ostryga
 Sardynka
 Ryba karmazyn
 Okoń morski
 Kawior
 Krab

Sałaty

 Roszponka
 Sałata masłowa
 Sałata lodowa
 Rukola
 Cykoria

Nabiał i jajka

 Jogurt
 Owczy ser
 Owcze mleko
 Kozie mleko
 Kozi ser
 Mleko krowie
 Białko jaja kurzego
 Żóltko jaja kurzego
 Kefir
 Beta-laktoglobulina
 Masło
 Camembert
 Kazeina
 Ser ementaler
 Serek wiejski typu „cottage“
 Ser mozzarella
 Ser topiony
 Twaróg

 

Nasiona i orzechy

 Mak
 Migdały
 Orzechy nerkowca
 Kakao
 Orzech laskowy
 Orzech ziemny
 Pistacja
 Sezam
 Ziarna słonecznika
 Orzech włoski
 Kokos
 Orzech brazylijski
 Orzech makadamia
 Orzeszki piniowe
 Kasztan
 Orzech kola

 

Warzywa strączkowe

 Fasolka szparagowa
 Fasola biała
 Soczewica
 Soja
 Groszek
 Bób
 Ciecierzyca
 Fasola mung
 Fasola czerwona

Mięso

 Indyk
 Wieprzowina
 Jagnięcina
 Kurczak
 Wołowina
 Kaczka
 Kozina
 Gęsina
 Strusina
 Przepiórka
 Królik
 Sarnina
 Perliczka
 Konina

 

Zboża bezglutenowe

 Ryż
 Proso
 Kukurydza
 Siemię lniane
 Gryka
 Rzepak
 Chleb świętojański

 

Zboża zawierające gluten

 Pszenica
 Orkisz
 Żyto
 Owies
 Gliadyna/gluten
 Jęczmień