
Wynik testu EUROLINE FOOD
Zarówno 216, jak i 108 alergenów to mnóstwo informacji. Każdy z nas jest inny, ma odmienne potrzeby – nie inaczej jest z naszymi Pacjentami. Żeby wszystko było dla każdego zrozumiałe, przygotowaliśmy wyniki w 2 wersjach. Sam wybierasz, który sposób przestawiania danych jest dla Ciebie bardziej czytelny. Oczywiście otrzymasz obie wersje wyniku – stanowią one wzajemne uzupełnienie. Naszym zdaniem spojrzenie na te same informacje z dwóch różnych stron pozwala lepiej zapoznać się z ich treścią.
W pierwszej części wyniku wymieniamy alergeny, które podzieliliśmy na 13 grup produktów spożywczych. Dzięki temu łatwo znajdziesz te, które będą dla Ciebie dobrą alternatywą przy diecie eliminacyjnej. W tabeli zamieściliśmy wszystkie grupy wymienione w badaniu.
Zboża zawierające gluten | Zboża bezglutenowe i alternatywny pokarm |
Mięso | Nabiał i jajka |
Owoce | Zioła i przyprawy |
Orzechy i nasiona | Warzywa |
Rośliny strączkowe | Sałatki |
Grzyby | Ryby i owoce morza |
Różnorodne |
Druga wersja wyniku to alergeny uszeregowane według siły reakcji – od tych wywołujących najsilniejszą reakcję do produktów z brakiem reakcji. Dzięki takiemu podziałowi od razu będziesz wiedział, jakie produkty powinieneś wyeliminować w pierwszej kolejności. Przystępna 5-stopniowa kolorowa skala z pewnością ułatwi Ci znalezienie poszukiwanych informacji.
STOPIEŃ | INTERPRETACJA |
4 | bardzo silna reakcja |
3 | silna reakcja |
2 | umiarkowana reakcja |
1 | niewielka reakcja |
0 | brak reakcji |