Sprawdź, gdzie zrobisz badanie

Wynik testu EUROLINE FOOD

Zarówno 216, jak i 108 alergenów to mnóstwo informacji. Każdy z nas jest inny, ma odmienne potrzeby – nie inaczej jest z naszymi Pacjentami. Żeby wszystko było dla każdego zrozumiałe, przygotowaliśmy wyniki w 2 wersjach. Sam wybierasz, który sposób przestawiania danych jest dla Ciebie bardziej czytelny. Oczywiście otrzymasz obie wersje wyniku – stanowią one wzajemne uzupełnienie. Naszym zdaniem spojrzenie na te same informacje z dwóch różnych stron pozwala lepiej zapoznać się z ich treścią.

W pierwszej części wyniku wymieniamy alergeny, które podzieliliśmy na 13 grup produktów spożywczych. Dzięki temu łatwo znajdziesz te, które będą dla Ciebie dobrą alternatywą przy diecie eliminacyjnej. W tabeli zamieściliśmy wszystkie grupy wymienione w badaniu.

Zboża zawierające gluten Zboża bezglutenowe i alternatywny pokarm
Mięso Nabiał i jajka
Owoce Zioła i przyprawy
Orzechy i nasiona Warzywa
Rośliny strączkowe Sałatki
Grzyby Ryby i owoce morza
Różnorodne

Druga wersja wyniku to alergeny uszeregowane według siły reakcji – od tych wywołujących najsilniejszą reakcję do produktów z brakiem reakcji. Dzięki takiemu podziałowi od razu będziesz wiedział, jakie produkty powinieneś wyeliminować w pierwszej kolejności. Przystępna 5-stopniowa kolorowa skala z pewnością ułatwi Ci znalezienie poszukiwanych informacji.

STOPIEŃ INTERPRETACJA
4  bardzo silna reakcja
3  silna reakcja
2 umiarkowana reakcja
1  niewielka reakcja
0  brak reakcji